Rusko Ministarstvo spoljnih poslova: Kazniti zločine na Kosovu

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova: Kazniti zločine na Kosovu

Veoma je važno da svi koji su počinili teške zločine na Kosovu budu kažnjeni, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova komentarišući slučaj Hašima Tačija, prenosi Sputnjik.

„Od ključnog je značaja da svi počinioci teških zločina, koje je svojevremeno otkrio specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti, budu izvedeni pred sud i zasluženo kazne. Ne bi trebalo da postoje nedodorljivih“, navodi se u izjavi ruskog Ministarstva spoljnih poslova, uz ocenu da je primetan visok „status“ optuženih.

„Ispostavlja se da su dugi niz godina na čelu kosovske kvazi države bile osobe za koje su prikupljeni čvrsti dokazi, koji povezuju ove ljude sa ilegalnim aktivnostima na Kosovu, uključujući terorizam i organizovani kriminal. Nažalost, zapadni pokrovitelji Prištine zatvarali su oči na ovaj deo biografija svojih optuženih. Široj zapadnoj javnosti postaje jasno kome je NATO pomogao kada je bombardovao Jugoslaviju 1999. godine“, ocenilo je ministarstvo u Moskvi.

Dodatni dokaz za to je, po oceni ruskog ministarstva spoljnih poslova, „hapšenje dvojice kosovskih ‘državljana’ za koje austrijska policija sumnja da su umešani u nedavne terorističke napade u Beču“.