Deca i unuci Elizabete Druge pozvani su kod nje nakon izveštaja o pogoršanju zdravlja

Deca i unuci Elizabete Druge pozvani su kod nje nakon izveštaja o pogoršanju zdravlja

Sva deca britanske kraljice Elizabete II ili su već u zamku Balmoral u Škotskoj ili su na putu tamo, piše BBC, prenosi „Evropska pravda“.

Monarh ima četvoro dece, osmoro unučadi i 12 praunučadi. Njen najstariji sin princ Čarls putuje u zamak sa suprugom Kamilom. Princeza Ana, drugo dete i jedina ćerka, navodno je već stigla u zamak.

Princ Vilijam, kraljičin najstariji unuk, takođe je na putu, ali njegova supruga Kejt Midlton ostaje u Vindzoru sa decom.

Njegov brat princ Hari i njegova supruga Megan Markl takođe će otići u Škotsku, rekao je sekretar za štampu para.

Par, koji sada živi u SAD, boravio je u Britaniji poslednjih dana. Oni su trenutno u Nemačkoj kako bi obeležili godinu koja je prethodila Invictus Games, takmičenju za ranjene ratne veterane.

Kao što znate, 96-godišnja Elizabeta Druga je pod medicinskim nadzorom u škotskom zamku Balmoral zbog zabrinutosti lekara za njeno zdravlje.

Kraljica se u utorak sastala sa odlazećim premijerom Borisom Džonsonom pre nego što je imenovala novu premijerku Liz Trus u Balmoralu. Po prvi put tokom svoje vladavine, postavila je šefa vlade izvan Bakingemske palate.