Američka akademija: Oskari će biti dodeljeni lično dobitnicima

Američka akademija: Oskari će biti dodeljeni lično dobitnicima

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka saopštila je da će na 93. svečanoj dodeli Oskara nagrade biti lično uručene dobitnicima, i dodala da će na ceremoniji biti poštovane mere protiv epidemije koronavirusa.

Noć Oskara vodiće Glen Vajs, poznati stručnjak za ovu vrstu događaja ali uz pomoć reditelja Stivena Soderberga koji je zadužen za produkciju.

Akademija je ove nedelje saopštila da će ceremonija biti tradicionalno u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu, ali će biti uključenja i sa drugih mesta.

Svim nominovanim je upućeno pismo u kojem se traži njihovo fizičko prisustvo na ceremoniji. Neće biti moguće virtuelno učešće kao što je bila organizovana dodela Zlatnog globusa, američke nagrade za film i televiziju.

„Trudićemo se da pružimo prijatno i bezbedno veče za sve koji će biti fizički prisutni, kao i za milione ljubitelja filmova širom sveta“, naveli su organizatori i dodali da će na licu mesta biti testovi za korona virus.

Ceremonija Oskara odložena je za osam nedelja zbog epidemije koronavirusa, koja je dovela do zatvaranja bioskopa i potpuno poremetila agendu glavnih holivudskih filmskih studija.

Ove godine je film „Mank“ Dejvida Finčera u kojem glumi Geri Oldman (Gary) postao favorit za Oskara jer je osvojio najviše, 10 nominacija za tu filmsku nagradu.