Zvezda pred praznim tribinama ubedljiva protiv Novog Pazara

Zvezda pred praznim tribinama ubedljiva protiv Novog Pazara

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Novi Pazar 3:0 u utakmici 21. kola Superlige Srbije.

Zvezda u drugom delu sezone ima maksimalan učinak, crveno-beli su upisali drugu pobedu, dok Novi Pazar još uvek nije ubeležio trijumf u prolećnom delu Superlige Srbije, te će im do kraja sezone predstojati grčevita borba za vrh tabele.

Novi Pazar je poslednji put savladao Zvezdu 2015. godine, a od tada odigrali su 14 međusobnih duela od čega je 13 završeno u korist crveno-belih.

Novi Pazar je bio oslabljen neigranjem Adema Ljajića i Marka Šćepovića, a u timu Zvezde kao starter debitovao je Uroš Sremčević.

Zvzda je bila konkretnija od Novog Pazara na početku utakmice, što se odrazilo i na rezultat u ranoj fazi. U devetom minutu, Gejlor Kanga je uputio centaršut, a najsnalažljiviji u protivničkom šesnaestercu bio je Aleksandar Dragović koji je crveno-belima doneo vođstvo i rasterećeniju igru u nastavku.

Drugi gol na utakmici postigao je Kanga u 40. minutu iz penala. Prethodno je faul napravljen nad Naserom Đigom.

Ekipa Novog Pazara je u drugom poluvremenu bila izuzetno ofanzivna, nekoliko puta je imala prilike da ugrozi gol gostiju, ali su izostale uspešne realizacije dobrih akcija. Zvezda se u prvih 15 minuta u drugom delu u potpunosti branila.

Nakon inicijative domaćih Zvezda je konsolidovala igru na sredini terena i do kraja meča održavala rezultatsko stanje.

U finišu utakmice Šerif Endiaj se upisao u strelce nakon odlične intervencije na petercu. Hvang je u 80. minutu uputio centaršut iz kornera, a Điga je iz prve pokušao da savladao golmana Novog Pazara, a na tom putu se isprečio Endiaj koji je loptu spoveo u protivničku mrežu.

U narednom kolu Novi Pazar će igrati protiv kruševačkog Napretka, dok će se Zvezda sastati sa Čukaričkim.