Košarkaši Zvezde lako do devete pobede u nizu

Košarkaši Zvezde lako do devete pobede u nizu

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su deveti uzastopni trijumf u svim takmičenjima, pošto su savladali Mornar kod kuće sa 93:77.

Ključnu prednost crveno-beli su stekli u drugoj četvrtini, a plus je išao do 17 poena početkom trećeg perioda (55:38). Predvođen Raselom, Mornar se nije predavao i prišao je na -6, ali je tada Zvezda odigrala odličnu timsku akciju i Raduljica je poentirao uz faul.

Održavala je Zvezda prednost, Mornar je i u poslednjoj četvrtini prišao na -8, ali nije Ivanovićev tim dozvolio iole uzbudljiviju završnicu.

Najbolji kod Zvezde bio je Ben Bentil sa 26 poena (7-8 za dva, 3-6 za tri), uz 4 skoka i 2 asistencije, Dalibor Ilić imao je 11 (4-4 iz igre, 2-7 penali, 8sk, 2ast), a Ognjen Dobrić 10 (3-6 iz igre, 5sk, 3ast).

Luka Mitrović doživeo je povredu posle samo dva minuta na parketu i u Zvezdi se nadaju da ništa ozbiljno nije u pitanju. Šansu je dobio i mladi Nikola Topić, koji je za pet i po minuta dao 8 poena (3-3 iz igre).

Standardno najefikasniji kod Mornara bio je Deron Rasel sa 35 poena (7-13 za dva, 6-17 za tri), uz 3 skoka i 5 asistencija.

Crveno-bele sada čeka dvostruki evroligaški program u Pioniru – Žalgiris u utorak i Armani u četvrtak – pa meč sa Megom u gostima narednog ponedeljka.

S druge strane, Barani u narednoj rundi ABA lige igraju sa ekipom Budućnosti kod kuće.