Zinedin Zidan napustio Real

Zinedin Zidan napustio Real

Zinedin Zidan više nije trener Real Madrida. Francuski stručnjak po drugi put napustio trenersku klupu kraljevskog kluba. Zidan napušta ovu funkciju posle sezone u kojoj nije osvojio titulu u nacionalnom prvenstvu Španije, ni Kup kralja, niti Ligu šampiona, što je za klub veličine Reala ogroman problem. Marka navodi da je Zidan sam svestan neuspeha koji je ostvario u minuloj sezoni doneo tu odluku posle dugog razmišljanja.

Povodom odlaska svog trenera oglasio se i sam kraljevski klub:

„Sada je vreme da poštujemo njegovu odluku i pokažemo zahvalnost za njegovu profesionalnost, posvećenost i strast svih ovih godina koje je proveo u Real Madridu.

Zidan je jedan veliki mit, čija legenda prevazilazi ono što je bio kao trener i igrač našeg kluba. On sam zna da je zauvek u srcu Real Madrida, koji je i uvek će biti njegov dom“, stoji u saopštenju kluba.

Zidan je prvi put napustio klupu Reala 31. maja 2018. godine kada je osvojio treću uzastopnu Ligu šampiona. Potom je usledila neuspešna epizoda Madriđana sa Lopetegijem i Solarijem na klupi, da bi se Zidan na poziv uprave ponovo vratio na „Santijago Bernabeu“ 11. marta 2019. godine, kada je na kraju prošle sezone osvojio titulu u Primeri.