Željko Obradović produžio ugovor, ostaje u Partizanu

Željko Obradović produžio ugovor, ostaje u Partizanu

Najtrofejniji evropski stručnjak Željko Obradović ostaje trener košarkaša Partizana i naredne dve sezone, saopštio je na konferenciji za medije predsednik crno-belih Ostoja Mijailović.

Željko Obradović je produžio ugovor sa Partizanom i biće trener beogradskog kluba i u naredne dve sezone.

Obradović se na klupu crno-belih vratio 2021. nakon 28 godina tokom kojih je predvodio Huventud, Real Madrid, Beneton iz Treviza, Panatinaikos i Fenerbahče.

Tokom svog drugog mandata u Partizanu osvojio je jednu titulu ABA lige prethodne sezone, ali i dve nagrade za najboljeg trenera godine u regionalnom takmičenju. Predvođeni Obradovićem, crno-beli su prošle godine igrali četvrtfinale Evrolige i bili na pobedu od plasmana na fajnal-for.

Kao igrač, Obradović je u Partizanu proveo sedam godina, pre nego što je prvi put seo na klupu beogradskog kluba 1991. godine. Tokom prvog mandata koji je trajao dve godine osvojio je za sada jedinu evroligašku titulu u klupskoj istoriji, ali i po jedan trofej u šampionatu i Kupu Jugoslavije.

Željko Obradović je rekorder po broju titula šampiona Evrope, kojih ima devet, uz pregršt osvojenih nacionalnih liga i kupova i veliki broj individualnih priznanja. Tri puta je proglašavan najboljim trenerom godine od strane Evrolige, dok mu je Fiba nagradu za najboljeg evropskog trenera uručivala dva puta.

Priliku za osvajanje novog trofeja imaće u završnici ovogodišnjeg izdanja ABA lige u čijem se polufinalu Partizan sastaje sa ekipom Budućnosti iz Podgorice. Prva utakmica polufinalne serije na programu je u utorak od 18.30 u „Beogradskoj areni“.