Završna NBA MVP rang lista – Jokić broj jedan

Završna NBA MVP rang lista – Jokić broj jedan

Zvanični sajt NBA lige objavio je rang listu kandidata za MVP-a poslednje nedelje regularnog dela sezone. Nikola Jokić je četvrti put zaredom završio sezonu kao broj jedan na ovoj listi.

U samom tekstu se ističe partija Nikole Jokića protiv Minesote u meču za prvo mesto Zapada, kada je ubacio 41 poen za pobedu 116:107.

„Ako Jokić osvoji treći trofej za MVP-a, pridružuje se trojcu: Medžik Džonson, Leri Bird i Mozes Meloun. Samo Karim Abdul-Džabar (šest), Majkl Džordan (pet), Bil Rasel (pet), Lebron Džejms (četiri) i Vilt Čemberlen (četiri) odneli su kucći više MVP priznanja“, navodi se u tekstu.

Sa prosekom od 26,6 poena, 12,4 skokova i devet asistencija po utakmici, Jokić će gotovo sigurno postati tek drugi igrač od Oskara Robertsona (30,8 poena, 12,5 poena i 11,4 skokova po utakmici) u sezoni 1961/62. sa tim statističkim brojkama u sezoni. Robertson je to činio za 44,3 minuta, a Jokić za 34 minuta na parketu.

Ispod „Džokera“ su Šej Gildžes-Aleksander (Oklahoma siti tander), Luka Dončić (Dalas maveriks), Janis Adetokumbo (Milvoki baks) i Džejson Tejtum (Boston seltiks).

Da naglasimo, radi se o listi zvaničnog sajta NBA lige, dok se MVP dodeljuje na osnovu glasanja 100 odabranih novinara.