Teniski savez Australije najavio reviziju slučaja Novaka Đokovića

Teniski savez Australije najavio reviziju slučaja Novaka Đokovića

Teniski savez Australije saopštio je da će obaviti reviziju celog slučaja prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, kome je otkazana viza zbog čega ne brani titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu.

Savez u saopštenju nijednog trenutka nije pomenuo ime Novaka Đokovića, već je naveo da poštuje odluku ministra za imigracije i Saveznog suda.

„Kao predstavnici teniske porodice shvatamo da su događaji bili značajno ometanje za sve i duboko žalimo zbog uticaja koji je ova stvar imala na igrače. Uvek se mogu naučiti lekcije, a mi ćemo razmotriti sve aspekte naše pripreme kao i svake godine. Taj proces uvek počinje kada šampioni Australijan opena podignu svoje trofeje“, navodi se u saopštenju.

Teniski savez Australije naveo je da je sa Vladom Viktorije i saveznim vlastima sarađivao prethodnih godinu dana kako bi omogućio bezbedan Australijan open.

Đoković ne brani titulu u Melburnu pošto mu je otkazana viza, nakon što je Savezni sud odbio njegovu žalbu u nedelju ujutro. Srpski teniser je deportovan iz Australije a u ponedeljak oko podne je doputovao u Beograd.