Oklahoma Siti Tander deklasirao Dalas Maverikse, obezbedio 1. mesto u plej-ofu Zapadne konferencije

Oklahoma Siti Tander deklasirao Dalas Maverikse, obezbedio 1. mesto u plej-ofu Zapadne konferencije

Šaj Gildžus-Aleksandar predvodio je Oklahoma Siti Tander do impresivne pobede nad Dalas Maveriksima rezultatom 135-86 u nedeljnoj utakmici, čime su Tanderi osvojili prvo mesto u plej-ofu Zapadne konferencije.

Gildžus-Aleksandar je briljirao sa 15 poena u prvom poluvremenu, dok je Aron Vigins dodao 14 poena, a Čet Holmgren 13 poena i devet skokova za Tandere. Ova ubedljiva pobeda označila je petu uzastopnu pobedu za Oklahoma Siti i zatvorila je regularnu sezonu na spektakularan način.

Sa istim skorom 57-25 kao i Denver Nagetsi, Tanderi su ipak zauzeli prvo mesto u Zapadnoj konferenciji zahvaljujući tajbrejkeru. Ovo je prvi put od sezone 2012-13. da su Tanderi završili regularnu sezonu kao lideri.

Oklahoma Siti će sada sa nestrpljenjem čekati završetak Plai-In turnira kako bi saznali svog protivnika u prvom kolu plej-ofa.

Sa druge strane, Dalas Maveriksi su odmarali neke od svojih ključnih igrača poput Luke Dončića i Kajrija Irvinga. Unatoč tome, Brendon Vilijams je postigao 22 poena, dok je Olivije-Maksens Prosper dodao 15 za Maverikse, koji su već obezbedili 5. mesto i meč u prvom kolu plej-ofa sa Los Anđeles Klipersima.

Oklahoma Siti je dominirao od samog početka utakmice, stekavši vođstvo od 11-0 i zadržavajući ubedljivu prednost tokom celog meča. Tanderi su postavili rekord za poene u poluvremenu, dok su šutirali impresivnih 60,4% iz terena pre odmora.

Ova ubedljiva pobeda Tandera najavljuje njihovu ozbiljnost i spremnost za plej-of, dok će se Maveriksi morati pripremiti za izazovnu seriju sa Klipersima.