Hjuston Roketsi pobedili Los Anđeles Kliperse, spasili sezonu od 0,500

Hjuston Roketsi pobedili Los Anđeles Kliperse, spasili sezonu od 0,500

Kam Vitmor predvodio je Hjuston Roketse do pobede nad Los Anđeles Klipersima rezultatom 116-105 u nedeljnoj utakmici, koja je bila ključna za Roketse u očuvanju sezone iznad 0,500.

Vitmor je postigao 21 poen, dok je Amen Tompson zabeležio impresivan tripl-dabl sa 18 poena, 11 skokova i rekordnih 10 asistencija. Ovo je bila poslednja utakmica regularne sezone za Roketse, koji su uspeli da završe sezonu sa skorom 41-41, nakon što su izgubili šest od poslednjih devet utakmica.

Sa druge strane, Los Anđeles Klipersi, koji su već obezbedili plasman u plej-of, nisu uspeli da izbegnu poraz od Roketsa. Iako su Klipersi bili četvrti nosilac u Zapadnoj konferenciji, nisu uspeli da prekinu svoj niz od tri poraza.

Superzvezda Klipersa, Kavhi Leonard, nije igrao osmu uzastopnu utakmicu zbog povrede desnog kolena. Trener Tajron Lu nije dao jasne naznake o njegovom mogućem učešću u plej-ofu, samo je rekao da će „videti“.

Ipak, igrači poput Terensa Mana i Gzavieja Muna pružili su solidne performanse u ovom meču. Iako su Klipersi imali podršku igrača poput Paula Džordža i Jamesa Hardena, nisu uspeli da se izbore sa Roketsima u ovoj utakmici.

Ovaj meč takođe je obeležen neobičnim trenucima poput susreta između Bobana Marjanovića i Gzavieja Muna, kao i Marjanovićevog „promašaja“ slobodnih bacanja kako bi navijači dobili besplatne sendviče sa piletinom.

Ovaj poraz Klipersa može uticati na njihovu formu i samopouzdanje uoči plej-ofa, dok su Roketsi pokazali da mogu da pruže jak otpor i iznenade čak i najbolje ekipe.