Siti i Real za polufinale Lige šampiona

Siti i Real za polufinale Lige šampiona

Fudbaleri Mančester sitija dočekaće ekipu Real Madrida u revanš susretu četvrtfinala Lige šampiona. Duel je na programu od 21.00.

Prva utakmica u Madridu nije bila ništa drugo do fudbalski klasik. Duel u Mančesteru obilovaće atraktivnim potezima, preciznim dodavanjima, trenerskim nadmudrivanjima i velikom borbom na terenu.

Veličanstven meč, pun preokreta, prelepih golova i neizvesnosti završen je bez pobednika – 3:3, što je bio i najpravedniji ishod, te će obe ekipe imati podjednako dobre šanse da se plasiraju u polufinale Lige šampiona.

Ekipa trenera Pepa Gvardiole nada se prošlogodišnjem ishodu u polufinalu – nakon nerešenog rezultata na gostovanju 1:1, Siti je ušao u finale posle trijumfa od 4:0 na svom terenu protiv Reala.

Ipak, tim Karla Ančelotija nikada ne treba otpisivati; Real Madrid je rekorder u Ligi šampiona sa 14 titula i sigurno je da je italijanski stručnjak željan da ispravi detalje u igri tima iz prvog meča.

Siti i Real će odigrati 14. međusobni meč od 2012. godine, engleski tim je ostvario pet pobeda, španski je slavio četiri puta i upisali su isti broj nerešenih mečeva.

U uvodnim minutima revanš susreta videće se da li je madridska ekipa opterećena prošlosezonskim porazom u polufinalu. Sigurno je i to da će domaći tim pokušati da pokaže odlučnost i nadmoć koja proizilazi iz činjenice da su poslednjih 27 mečeva bez poraza u svim nadmetanjima.

Gvardiola je na konferenciji uoči duela bio decidan, istakavši da njegov tim ne treba da se fokusira na prošlosezonski rezultat.

„Moramo da osetimo taj pritisak. Ako se fokusiramo na trijumf prošle godine, nećemo imati dodatni podsticaj koji nam je potreban. Moramo da budemo ‘gladni’ da bismo se takmičili u ovom takmičenju, moramo da donesemo pravu energiju i potrebni su nam navijači. Ponekad ćemo morati da se branimo, jer je nemoguće dominirati tokom 90 minuta. Spremni smo da nastupimo na maksimalnom nivou“, naveo je trener Mančester sitija.

Ančeloti se nakratko osvrnuo na prethodnu utakmicu i naveo da njegov tim ima kvalitet za dobar rezultat.

„Utakmice protiv Sitija su uvek bile spektakularne i ova će biti takva. Moramo da se osvrnemo na prethodnu utakmicu, imajući u vidu da smo bili nadomak dobrog rezultata i da verujemo u ono što možemo. Poslednja utakmica je odigrana nedavno, sada sve može da se desi. Imamo neophodan kvalitet za stvaranje pozitivnog ishoda“, rekao je trener Real Madrida.

Potencijalni sastavi timova:

Mančester siti: Ederson – Voker, Stouns, Ruben Diješ, Gvardiol – Rodri – Bernardo Silva, De Brujne, Foden, Griliš – Holand;

Ukoliko dobije žuti karton, sledeći meč će propustiti: Akandži, Ruben Diješ.

Real Madrid: Lunjin – Karvahal, Načo, Rudiger, Mendi – Valverde, Kros, Kamavinga, Belingem – Vinisijus, Rodrigo;

Ukoliko dobije žuti karton, sledeći meč će propustiti: Belingem, Kamavinga, Karvahal, Vinisijus.

Revanš duel četvrtfinala Lige šampiona između Sitija i Reala je na programu od 21.00, direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, najvažnije detalje možete pratiti na našem portalu.