Seltiksi demolirali Hit, plasirali se u polufinale Istočne konferencije

Seltiksi demolirali Hit, plasirali se u polufinale Istočne konferencije

Boston Seltiksi su pokazali dominaciju u petoj utakmici protiv Majami Hita, osiguravši svoje mesto u polufinalu Istočne konferencije sa ubedljivom pobedom od 118-84.

Džejlen Braun i Derik Vajt bili su ključni igrači za Seltikse, postigavši po 25 poena. Braun je takođe doprineo sa šest asistencija, dok je Vajt bio impresivan sa pet trojki. Sem Hauser dodao je 17 poena, dok je Džejson Tejtum završio sa 16 poena i 12 skokova.

Majami Heat nije uspeo da pruži značajniji otpor, iako je Bam Adebajo postigao 23 poena, a Tajler Hero 15. Seltiksi su kontrolisali igru od početka do kraja, vodeći sa 35 poena i pokazavši znakove osvete nakon što ih je Heat porazio prošle sezone.

Boston je uspeo da iskoristi povrede ključnih igrača u timu Hita, poput povrede kuka Haimea Jakueza Jr. To je omogućilo Seltiksima da dominiraju na terenu, proširivši prednost čak i bez Kristapsa Porzingisa, koji je propustio utakmicu zbog povrede lista.

Derik Vajt je posebno bio inspirisan, pokazujući izvanrednu preciznost izvan linije za tri poena, što je dodatno demoralisalo protivnički tim. Njegova izvedba oduševila je navijače i dodatno podigla atmosferu na terenu.

Ovom pobedom, Seltiksi su se plasirali u polufinale konferencije, gde će se suočiti sa pobednikom serije Klivlend-Orlando. Dok navijači nestrpljivo očekuju nastavak uzbudljivih mečeva, Boston je spreman da nastavi svoj pohod ka višem cilju.