Selektor Italije Krouli žali da je propustio šanse u porazu od Škotske

Selektor Italije Krouli žali da je propustio šanse u porazu od Škotske

Italija je platila cenu što nije iskoristila svoje šanse jer je u subotu u finalnom meču Šest nacija kod Marejfilda poražena od Škotske rezultatom 26-14, ali to je bila kampanja koja je trebalo da se nastavi prema trener Kieran Crovlei.

Zaostajavši za pet poena, Italija je u poslednjih nekoliko minuta bila na liniji pokušaja Škotske.

Činilo se da je samo pitanje vremena kada će probiti odbranu, ali greška je donela preokret iz kojeg su domaćini krenuli u žestok napad i zapečatili pobedu.

Bio je to peti poraz na šampionatu za Italiju, ali još jedan dokaz da su tim koji napreduje, koji je od šibajućih dečaka prošao put do takmičarskog tima pod Kroulijem.

„Škotska je završila svoje prilike, mi nismo završili svoje. Ipak, stalno dolazimo u kancelariju i nadamo se da će jednog dana doći do odbijanja“, rekao je Krouli za BBC One. „Bila je to paklena igra – oni (Škotska) su dali sve, mi smo dali sve.

Nije prvi put da je Italiju koštao nedostatak izvođenja, ali oni barem stvaraju šanse vršeći pritisak na protivnike.

„To nije zbog nedostatka truda. Igramo igru u ubrzanom tempu – moramo da nastavimo da stavljamo naše igrače pod taj pritisak na treninzima i da naučimo da rade malo bolje“, kaže Krouli.

„Možemo da se poboljšamo. Ako pogledate svih pet utakmica (u Šest nacija), imali smo prilike, ali nismo uticali na njih. To je nešto na čemu možemo da gradimo.“

Italija ima herkulski zadatak da uđe u četvrtfinale Svetskog prvenstva u ragbiju 2023. pošto je izvučeno u grupi A sa domaćinima Francuskom i Novim Zelandom, ali ova Šest nacija i pobede u poslednjih 12 meseci nad Velsom i Australijom pokazuju da barem imaju nova konkurentska prednost.