Savo Milošević nije više selektor Bosne i Hercegovine

Savo Milošević nije više selektor Bosne i Hercegovine

Proslavljeni reprezentativac i nekadašnji trener Partizana Savo Milošević nije više selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, preneli su sarajevski mediji.

Savo Milošević je razgovarao sa čelnicima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine o nastavku saradnje, ali je, kako piše sarajevski Dnevni avaz, saopštio da želi da se okrene novim izazovima nakon neuspešnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Milošević je imenovan za selektora Bosne i Hercegovine krajem septembra prošle godine. Nakon Faruka Hadžibegića i Mehe Kodre bio je treći šef stručnog štaba bosanskog nacionalnog tima u kvalifikacijama za šampionat Evrope.

Proslavljeni fudbaler i nekadašnji trener Partizana vodio je selekciju Bosne i Hercegovine na svega pet utakmica i upisao jednu pobedu – protiv Lihtenštajna na gostovanju.

Reprezentacija BiH je takmičenje u kvalifikacionoj grupi J završila na petom mestu na tabeli, pa je put do Nemačke morala da traži kroz baraž, ali je već u polufinalu staze B poražena pred svojim navijačima od Ukrajine rezultatom 2:1.

Nakon uspešne igračke, Savo Milošević je tokom trenerske karijere predvodio Partizan, sa kojim je osvojio Kup Srbije, kao i Olimpiju iz Ljubljane.

Bio je i pomoćnik selektora Branka Brnovića u reprezentaciji Crne Gore, a oprobao se i kao jedan od potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije.