Ronaldo želi da obori još jedan rekord

Ronaldo želi da obori još jedan rekord

Portugalac Kristijano Ronaldo izjavio je na konferenciji za medije da želi da postane igrač sa najviše odigranih utakmica u reprezentativnom fudbalu ikada, preneli su portugalski mediji.

Reprezentacija Portugalije počinje kvalifikacioni ciklus utakmica za Evropsko prvenstvo, prvi protivnik im je selekcija Lihtenštajna.

Kristijano Ronaldo bi na meču protiv Lihtenštajna, ukoliko se nađe u timu, mogao da obori svetski rekord po broju nastupa za reprezentaciju.

„Rekordi su moja motivacija, želim da postanem fudbaler sa najviše odigranih utakmica za reprezentaciju u istoriji, to bilo nešto što bi me činilo ponosnim. Ali tu ne stajem, i dalje želim da igram za reprezentaciju“, rekao je Ronaldo na konferenciji za novinare u Lisabonu.

Ronaldo je odigrao 196 mečeva za selekciju Portugalije. On trenutno deli ovaj rekord sa reprezentativcem Kuvajta Baderom Al-Mutavom.

„Imam još mnogo da dam selekciji. Ne pravim dugoročne planove o nastupima na EP 2024. i Svetskom prvenstvu 2026. godine“, istakao je Ronaldo.

Portugalija se nalazi u Grupi J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. sa selekcijama Lihtenštajna, Luksemburga, Slovačke, Bosne i Hercegovine i Islanda.