Ronaldo traži da napusti Mančester Junajted

Ronaldo traži da napusti Mančester Junajted

Drugi period Kristijana Ronalda u Mančester junajtedu mogao bi da bude prerano prekinut zbog izveštaja da je portugalska superzvezda zatražila od kluba da mu dozvoli da ode ako stigne odgovarajuća ponuda.

Ronaldo se ponovo pridružio Crvenim đavolima u izmaglici pompe krajem prošlog leta, ali uprkos tome što je završio kao najbolji strelac kluba sa 24 gola u 38 nastupa, bila je to veoma razočaravajuća sezona na Old Trafordu, kako bivšeg šefa Olea Gunara Solskjaera tako i čoveka koji ga je na kraju zamenio. privremena uloga, Ralf Rangnick, nesposoban da izdrži bilo kakav ozbiljan izazov ka vrhuncu Premijer lige.

A s obzirom da je višestruki osvajač Zlatne lopte spreman da napuni 38 godina na polovini sledeće sezone, The Times izveštava da je obavestio klub o svojoj želji da ode – s obzirom da se neuspeh Man Junajteda da se kvalifikuje za Ligu šampiona smatrao ključnim za Ronaldova odluka.

Ronaldo je jedan od najslavnijih igrača u istoriji Lige šampiona, koji je igrao na turniru 19 uzastopnih sezona od njegovog dolaska u Mančester 2003. godine.

Postigao je neverovatnih 140 golova i dodao još 42 asistencije u samo 183 utakmice u evropskom klupskom fudbalu. Nikada nije igrao u Ligi Evrope, takmičenju za koje su se Junajted kvalifikovao na šestom mestu u Premijer ligi.

Ronaldo ostaje pod ugovorom na Old Trafordu još jednu sezonu (sa opcijom druge), ali se smatra da bi njegov legendarni status u fudbalskom klubu trebalo da mu obezbedi odlazak ako kao takav komunicira sa hijerarhijom Mančester junajteda.

Tajms takođe prenosi da je Ronaldo rekao savetnicima da očekuje da će biti sposoban da igra na najvišem nivou sporta još tri ili četiri sezone.

Pretpostavlja se da su i Bajern Minhen i Čelsi pokazali interesovanje za Ronalda poslednjih nedelja, iako se smatra da nemačka strana čeka prodaju Roberta Levandovskog pre nego što traži njegovu zamenu.

Novi vlasnik Čelsija Tod Boehli sastao se prošlog meseca sa Ronaldovim predstavnikom gde se smatra da su vođeni preliminarni razgovori o budućnosti igrača.

Novi šef Mančester junajteda Erik ten Hag ranije je rekao medijima o svom uzbuđenju što će raditi zajedno sa Ronaldom, uprkos sugestijama u medijima da bi on bio neefikasan u sistemu presinga Holanđanina.

Ali sudeći po ovim izveštajima, možda nikada nećemo saznati.