Ronaldo sa dva gola u pobedi nad Linhenštajnom proslavio svetski rekord

Ronaldo sa dva gola u pobedi nad Linhenštajnom proslavio svetski rekord

Jedan od najboljih fudbalera sveta ikad Kristijano Ronaldo postao je svetski rekorder sa 197 utakmica za reprezentaciju. On je rekord proslavio sa dva gola u pobedi nad Linhenštajnom od 4:0.

Portugalac je počeo meč protiv Lihtenštajna na startu kvalifikacija za Euro 2024 i nadmašio reprezentativca Kuvajta Badera Al-Mutavija, sa kojim je do sada bio izjednačen. Portugalija je rutinski odradila posao i deklasirala rivala.

Ronaldo je postigao, takođe rekordnih, 120 golova za Portugal, a osvojio je Euro 2016. godine i Ligu nacija tri godine kasnije.

U izjavama pred meč sa Luksemburgom Portugalac je istakao da ne pravi „dugoročne planove“ o nastupima na Evropskom prvenstvu naredne godine i na Svetskom prvenstvu 2026.

Krajem novembra prošle godine Ronaldo je napustio Mančester junajted, da bi nakon Svetskog prvenstva u Kataru i eliminacije njegove selekcije u četvrtfinalu, prešao u saudijski Al-Nasr.

Portugalija je u okviru Grupe J savladala Linenštajn sa 4:0. Domaćin je poveo golom Kansela u osmom minutu. Na 2:0 povisio je Silva u 47. Potom je Ronaldo bio precizan sa bele tačke, igrao se 51. minut, Konačnih 4:0 Kristijano je postavio  u 63. minutu,

U okviru iste grupe Bosna i Hercegovina je savlada Island sa 3:0. Dok je duel Slovačke i Luksemburga završen bez golova.