Crvena zvezda nadigrala Baskoniju i produžila nadu za Top 8

Crvena zvezda nadigrala Baskoniju i produžila nadu za Top 8

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Baskoniju sa 74:63 u meču 30. kola Evrolige.

Crveno-beli sjajanom odbranom preokrenuli rezultat i stigli do pobede protiv Baskonije. Kapaco je pokrenuo ekipu koja je “zbila“ redove iako šut nije služio, ipak sve je nadoknađeno sjajnom borbenošću i naša ekipa je stigla do zaslužene pobede.

Baskonija je bolje ušla u meč. Zvezda nije imala rešenja u oba smera. Rival je stekao prednost, naša ekipa se polako vraćala i na kraju prvog perioda rival je imao plus pet – 26:21.

U nastavku protivnik je došao do plusa od 12 poena. Tada je Kampaco probudio ekipi. Agresivnom odbranom uspeo je da oduzme nekoliko lopti rivalu. Crveno-beli su istopili prednost Baskonije i u finišu uspeli da preokrenu rezultat iskoristivši skoro sedam minuta bez koša rivala. Na “veliki odmor“ otišlo se sa poenom prednosti za našu ekipu – 39:38.

U prvom poluvremenu dobru partiju pružio je Dobrić sa devet peona, Bentil ga je pratio sa sedam. Kampaco je zabeležio četiri asistencije. Kod rivala Gierdaitis i Kotsar su ubacili po šest poena.

Zvezda je nastavila sa agresivnom odbranom i u trećem periodu. Rival nije imao rešenja u napadu pa je prednost naše ekipe polako rasla. Nakon pet minuta igre u nastavku crveno-beli su došli do plusa od deset poena – 50:40.

Zvezda je u poslednjem periodu odbila nekoliko naleta rivala. Kampaco je nastavio da diktira snažnu odbranu, a uspeo je da pogodi i jednu troku i deli lopte rivalima.

Na minut ipo pre kraja meča crveno-beli su nakon zakucavanja Mitrovića ponovo otišli na plus 10.

 Zvezda je rutinski privela meč kraju za konačnih 74:63.

Najefikasniji u crveno-belom bio je Nedović sa 20 poena, Bentil je ubacio 12, a Dobrić 11. Kod Baskonije, Tompson 15, a dvocifren učinak imao je još i Gierdaitis sa 10 poena.

U nardnom kolu Zvezda dočekuje Valensiju, a Baskonija  na svom terenu igra protiv Albe.