Roma remizirala sa Juventusom, Milan bez pobede, Verona pobedila Fiorentinu

Roma remizirala sa Juventusom, Milan bez pobede, Verona pobedila Fiorentinu

Roma je odigrala neriješeno 1-1 protiv Juventusa u Seriji A, ne pruživši dovoljno za nadu u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok su navijači Milana protestovali tokom remija 3-3 protiv Đenove. Helas Verona je pobijedila Fiorentinu 2-1, povećavajući svoje šanse za opstanak.

Bremer je izjednačio za Juventus nakon prvog gola Romelua Lukakua. Oba tima su imala prilike, ali nisu uspjeli promijeniti rezultat.

U međuvremenu, Milan je primio komičan gol i remizirao sa Đenovom. Atmosfera na San Siru bila je čudna, sa navijačima Milana koji su ostali nijemi tokom utakmice i napustili stadion prije kraja.

Helas Verona je pobijedila Fiorentinu 2-1, povećavajući svoje šanse za opstanak u Seriji A. Verona je povela golom iz penala, a potom je izjednačio Gaetano Castrovili prije nego što je Nikola Milenković postigao autogol za Veroninu pobjedu.

U drugim mečevima, Empoli i Frozinone su odigrali razočaravajući 0-0, dok je Kaljari remizirao 1-1 protiv Lećea nakon što je igrao cijelo drugo poluvrijeme sa 10 igrača.