Rikardo se vraća u Red Bul kao F1 test i treći vozač

Rikardo se vraća u Red Bul kao F1 test i treći vozač

Australijanac Danijel Rikardo biće test Red Bula i treći vozač sledeće sezone, rekao je u sredu svetski šampion Formule jedan.

Rikardo se takmičio za Red Bul od 2014. do kraja 2018. posle dve godine u sestrinskom timu Toro Roso (sada AlfaTauri) i vraća se iz Meklarena, gde se mučio da parira timskom kolegu Landu Norisu.

„Zaista sam uzbuđen što se vraćam kući u Oracle Red Bul Racing kao njihov treći vozač 2023. godine“, rekao je osmostruki pobednik trke u izjavi.

„Sposobnost da doprinesem i budem okružen najboljim timom u Formuli 1 je izuzetno privlačna, a istovremeno mi daje malo vremena da se napunim i ponovo fokusiram.“

Rikardo, koji je bio timski kolega sadašnjem dvostrukom svetskom šampionu Maksu Verstapenu u svom prethodnom boravku u Red Bulu, podržaće tim radom na simulatoru, testiranjem i komercijalnim aktivnostima.

„Sjajno je vratiti Danijela u porodicu Red Bul. On ima ogroman talenat i tako briljantan karakter; znam da je cela fabrika uzbuđena što ga želi dočekati kući“, rekao je šef tima Kristijan Horner.