Rems i Ren gube važne utakmice u trci za Evropu

Rems i Ren gube važne utakmice u trci za Evropu

U subotu su Rems i Ren pretrpeli poraze u francuskoj ligi, gubeći vitalne bodove u borbi za mesto u Evropi sledeće sezone.

Rems je poražen od Strazbura sa 3-1, ostavši na sedmom mestu, dok je Ren ostao deveti nakon poraza od Tuluza od 2-1 kod kuće, sa samo pet preostalih utakmica.

Rems je poveo rano preko japanskog napadača Keita Nakamure, ali je Strazbur izjednačio pred poluvreme golom veterana Kevina Gameira iz penala. Abakar Silla i Moise Sahi Dion postigli su preostala dva gola za Strazbur u drugom poluvremenu.

U kasnoj utakmici, Ren je takođe poveo, ali je Tuluza preokrenula rezultat zahvaljujući golovima Dezire Douea, Kristijana Kaseresa i Muse Dijare.

Međutim, sportski događaji su pomračeni incidentom pre meča, kada je došlo do žestokih sukoba između navijača oba kluba, rezultirajući lakšim povredama. Ovaj incident je samo deo niza navijačkih nasilja koji su zadesili francuski fudbal ove sezone.

Napetost je dostigla vrhunac pred sam kraj utakmice između Rena i Tuluza, kada su igrači sa obe strane bili u uključeni u incident na terenu. Francuski mediji izveštavaju o jednom navijaču Tuluza koji je pretrpeo povredu glave i potrebno mu je bolničko lečenje.

Ovo nije prvi put da su Ren i Tuluza bili u središtu pažnje zbog navijačkih nereda.

Dok su se ovi incidenti odvijali na terenu, lider francuske lige, Pari Sen Žermen, nije igrao ovog vikenda, pripremajući se za revanš meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Barselone.

Drugoplasirani Brest ima priliku da smanji zaostatak za PSŽ-om na sedam bodova pobedom protiv Liona u nedelju.