Rekordan broj zaraženih u Premijer ligi od početka sezone

Rekordan broj zaraženih u Premijer ligi od početka sezone

Premijer liga je prijavila 42 nova slučaja zaraze koronavirusom među igračima, članovima stručnih štabiva i pomoćnog osoblja. To je najveći broj zaraženih tokom jedne nedelje od kada se igrači redovno testiraju.

Najveći broj zaraženih do sada prijavljen je u januaru, 40. Tada je testirano 2.295 ljudi. Najveći broj testiranih zabeležen je za period od 6. do 12. decembra – 3.805.

U velikim problemima sa koronavirusom su Brajton, Totenhem, Lester, Mančester junajted, Aston Vila i Norič. Svi oni su Premijer ligi prijavili pozitivne testove. Utakmica Mančester junajteda i Brentforda je pod velikim znakom pitanja, a prošle nedelje je već odložen duel Brajtona i Totenhema.

Što se tiče ove sezone, najveći broj zaraženih bio je 16 za period od 16. do 22. avgusta (3.060 testova). Konkretno za ovu nedelju ovo je povećanje za 30 slučajeva jer je u prethodnoj nedelji bilo prijavljeno samo 12 pozitivnih slučajeva.

Premijer liga je još prošle nedelje, nakon najava novih mera u Engleskoj, naložila klubovima da se vrate na striktno praćenje kovid protokola, uz dodatak da klubovi sa velikim brojem vakcinisanih imaju olakšicu da na otvorenom ne moraju da nose maske. U ponedeljak je liga najavila da će u narednom periodu biti vršena češća PCR testiranja igrača i članova osoblja zbog povećanja broja pozitivnih slučajeva.

Od srede će navijači na ulasku na stadion pored ulaznice za određeni meč morati da pokažu i dokaz o dve primljene doze vakcine ili negativan test. To će se odnositi i na sve sportske događaje u Engleskoj koji okupljaju više od 10.000 navijača.