Real je povratio prvo mesto pobedom od 3-0 nad Đironom

Real je povratio prvo mesto pobedom od 3-0 nad Đironom

Real Madrid je u subotu nadigrao Đironu sa 3:0 i vratio se na prvo mesto na tabeli La Lige, zahvaljujući golovima Hoselua, Aurelijana Čuamenija i Džuda Belingema.

Real je prešao na 21 bod iz osam utakmica, jedan ispred Barselone, koja je u petak na svom terenu pobedila Sevilju sa 1-0. Đirona je pala na treće mesto.

Đirona je snažno počela i mogla je da postigne dva gola u prvih pet minuta, pošto je Jangel Erera uputio udarac glavom preko prečke iz neposredne blizine pre nego što je Viktor Tsihankov udario glavom u stativu.

Nakon što je izdržao dominantnu uvodnu čaroliju domaćina, Real je poveo u 17. minutu jednostavnim finišom Joselua nakon fantastičnog centaršuta Bellinghama spoljnom stranom noge.

Čuameni je udvostručio vođstvo Reala četiri minuta kasnije kada se vešto otrgnuo sa svog markera pre nego što je podigao najviše i pogodio ugao Tonija Kroosa u mrežu.

Belingem je trebalo da postigne gol u 28. minutu nakon što je istrčao na gol, ali je njegov pitomi pokušaj odlično sprečio golman Đirone Paulo Gazaniga.

Kroos je takođe testirao Gazanigu neposredno pre poluvremena, pustivši da leti spektakularnim volejem koji je Argentinac prevrnuo preko prečke.

Đirona se nije predavala i nastavila je da gura napred posle prekida, zamalo da postigne pogodak kada je Aleik Garsija centrirao za Erere, čiji je udarac glavom odbio i preko gola.

Njihov otpor je ugušen u 71. minutu kada je Hoseluov loop pas pronašao Belingema, koji je vešto usmerio loptu iz voleja i postigao svoj sedmi gol u svim takmičenjima za Real i zaključio pobedu.

Real će takođe biti podstaknut igrom Vinisijusa mlađeg, koji je izgledao živahno u svom prvom startu od povratka nakon povrede butnog mišića, pre nego što je skinut u 68. minutu.

Međutim, ekipa Karla Anćelotija je doživela neuspeh, nakon trenutka ludila od Nača u dodatom vremenu, pošto je defanzivac skočio u napad na Portu, koji je prvobitno bio kažnjen žutim kartonom, ali je prebačen u crveni nakon pregleda VAR-a.

Đirona će se suočiti sa Kadizom sledeće subote, a Real putuje u Italiju da bi se u utorak suočio sa šampionom Serije A Napolijem u Ligi šampiona pre domaćeg meča protiv Osasune sledeće subote.