Real i Bajern u novom klasiku Lige šampiona

Real i Bajern u novom klasiku Lige šampiona

Fudbaleri Real Madrida dočekaće Bajern u drugom meču polufinala Lige šampiona. Utakmica počinje u 21.00.

Prvi susret u Minhenu završen je bez pobednika, iako je Bajern nakon preokreta bio bliži trijumfu.

Real je u svom maniru uspeo da izvuče pozitivan rezultat u meču tokom čijeg većeg dela je bio podređen rival i nalazi se u odličnoj poziciji pred revanš na domaćem terenu.

Izabranici Karla Ančelotija su takođe osigurali titulu u španskom prvenstvu, dok je Bajern odavno ostao bez šanse da odbrani naslov prvaka Bundeslige, te su obe ekipe bile u mogućnosti da se maksimalno fokusiraju na predstojeći duel.

„Kraljevski klub“ će u meč ući kompletniji, s obzirom na to da će jedino David Alaba biti van stroja, dok su svi ostali igrači na raspolaganju italijanskom stručnjaku.

Sa druge strane, Tomas Tuhel od važnijih fudbalera neće moći da računa na Rafaela Gereira i Kingslija Komana, dok će Dajot Upamekano biti pod znakom pitanja.

Bajern i Real su do sada odigrali čak 27 mečeva u okviru Lige šampiona, što njihovo rivalstvo čini najvećim u istoriji takmičenja.

Ne postoje dve ekipe koje su se više puta sastajale od današnjih rivala, a čak 15 od tih 27 susreta odigrano je u polufinalima. Ono što je zanimljivo jeste da se rivali nikada nisu sastali u finalu.

U dosadašnjim polufinalnim okršajima Bajern je bio uspešniji i prošao je dalje u četiri navrata, dok je Real tri puta preko nemačkog giganta stizao do finala. Međutim, Madriđani su bili uspešniji u prethodna dva polufinala.

Real je za nijansu bolji u ukupnom skoru sa 12 pobeda, dok Bajern ima 11, uz četiri meča koja su završena nerešenim rezultatom.

Na meču dva rivala iz 2007. godine postignut je i najbrži gol u istoriji takmičenja. Tada je Roj Makaj na utakmici osmine finala u Minhenu nakon samo deset sekundi matirao Ikera Kasiljasa i postavio rekord koji i dalje nije oboren.

Poslednji duel dva tima, ne računajući prošlonedeljni susret, odigran je pre gotovo pet godina u okviru Internacionalnog kupa šampiona. Bajern je pobedio sa 3:1, a golove na tom meču postigli su između ostalih Gnabri i Rodrigo koji bi, ukoliko budu zdravi, mogli ponovo da imaju veliki uticaj na ishod dvomeča.