Crvena zvezda izgubila sve šanse za proleće u Evropi porazom od Jang Bojsa

Crvena zvezda izgubila sve šanse za proleće u Evropi porazom od Jang Bojsa

Fudbaleri Crvene zvezde suočili su se sa još jednim razočaranjem u Ligi šampiona, gubeći šanse za treće mesto u grupi i ostanak u evropskim takmičenjima na proleće nakon poraza od švajcarskog Jang Bojsa. Utakmica petog kola odigrana na Vandorf stadionu u Bernu završena je rezultatom 2:0 u korist domaćina, što je bilo dovoljno da zvezdaši dožive sedmi uzastopni poraz na gostujućim terenima u Evropi.

I pored početnih prilika koje su stvorili, crveno-beli nisu uspeli iskoristiti šanse, dok su Švajcarci sačekali svoju priliku. Ključni trenuci utakmice bili su autogol mladog Koste Nedeljkovića u šestom minutu i gol Levina Bluma u 29. minutu, čime je Jang Bojs stekao odlučujuću prednost.

Unatoč pokušajima trenera Baraka Bahara da promeni dinamiku meča uvođenjem novih igrača u drugom poluvremenu, Zvezda nije uspela preokrenuti rezultat. Mladi Mijatović imao je nekoliko prilika, a i drugi igrači su se trudili, ali golovi nisu stizali.

Sada je jasno da će Crvena zvezda zauzeti poslednje mesto u grupi G, a njihovi rivali, Mančester Siti i RB Lajpcig, plasiraće se u narednu fazu Lige šampiona, dok će Jang Bojs nastaviti takmičenje u Ligi Evrope. Ovo je rezultiralo eliminacijom Crvene zvezde iz evropskih takmičenja za prolećnu sezonu.