Pro Reko odbranio titulu šampiona Evrope

Pro Reko odbranio titulu šampiona Evrope

Vaterpolisti Novog Beograda nisu uspeli da osvoje titulu šampiona Evrope, pošto su u finalnom meču Lige šampiona, na plivalištu „11. april“, izgubili od Pro Reka 11:14. Italijanski tim treći put uzastopno popeo se na krov Evrope, 11. u istoriji kluba. Novi Beograd izgubio u drugom uzastopnom finalu.

Drugu godinu uzastopno, Novi Beograd je stao na korak do titule šampiona Evrope – još jednom je bio bolji Pro Reko 14:11.

Najtrofejniji evropski klub dominirao je od samog početka, rano je stekao prednost koju je održavao do kraja meča.

Već posle prve četvrtine bilo je 4:1 za ekipu Sandra Sukna, a najbolju priliku za preokret Novi Beograd propustio je sredinom druge deonice.

Igrač gostiju Ečenike isključen je zbog udaranja protivnika, pa je italijanski tim četiri minuta igrao sa igračem manje u bazenu. Ipak, Novi Beograd to nije uspeo da iskoristi, pa su gosti do kraja zadržali visoku prednost.

Pokušavali su Strahinja Rašović i Alvaro Granadosa, ali je Pro Reko u svakom trenutku imao spreman odgovor, pre svega zahvaljujući Di Fulviju, Ivoviću i Zalankiju.

Trener domaćih Živko Gocić pokušao je promenom golmana, umesto Žoaa Pedra priliku je dobio Filipović, ali ni to nije dalo rezultata.

Na kraju, Pro Reko je zasluženo slavio pobedu, treći put uzastopno se popeo na krov Evrope, dok Novom Beogradu ostaje da pokuša da dođe prve titule u istoriji kluba u nekom novom pokušaju.