Sautgejt ostaje selektor Engleske

Sautgejt ostaje selektor Engleske

Saret Sautgejt će ostati na čelu engleske fudbalske reprezentacije zaključno sa Evropskim prvenstvom 2024, zvanično je potvrdio Fudbalski savez Engleske.

Engelski trener davao je izjave kako i dalje razmišlja o tome da li će ostati na čelu selekcije „Tri lava“ posle eliminacije na Mundijalu u Kataru, ali sada je zvanično „prelomio“.

Ovaj 52-godišnji trener vodi Englesku od 2016. godine i sa talentovanom generacijom engleskih fudbalera dosad je dostigao polufinale Svetskog prenstva i finale Evropskog prvenstva.

Delovi ostrvske fudbalske javnosti kritikovali su Sautgejta posle eliminacije u četvrtfinalu SP u Kataru u duelu sa Francuskom, ali je Savez imao isključivo reči hvale na njegov račun.

Dileme nema da je Sautgejtova era na klupi najuspešnija u novijoj istoriji engleske reprezentacije, a ostaje da se vid da li će u narednim godinama biti krunisana titulom.

Sautgejt je kao trener pre reprezentacije sedeo na klupi Midlzbroa i mlade reprezentacije Engleske, a kao igrač profesionalno je nastupao u Premijer ligi od 1988. do 2006. Nosio je dresove Kristal Palasa, Aston Vile i Midlzbroa. Za reprezentaciju je odigrao 57 utakmica i postigao dva gola.