Poslednje kolo Superlige Srbije

Poslednje kolo Superlige Srbije

Utakmicama Napredak-Radnik i Vojvodina-TSC počinje 30. kolo Superlige, poslednje pred plej-of i plej-aut deo sezone. Nema tenzija u borbi za plasman, ali će biti važnih duela za pozicije.

Posle 29 odigranih utakmica, stanje na tabeli je manje-više očekivano.

Crvena zvezda je dolaskom Vladana Milojevića i kiksevima Partizana čvrsto zauzela prvo mesto sa 74 boda, četiri više od crno-belih rivala ih Humske.

Partizan nije uspeo da održi visok nivo igara posle remija 2:2 na „večitom derbiju“. Odmah su usledili minimalni poraz od Napretka u Kruševcu i remi sa timom lučanske Mladosti 1:1. Dovoljno da se Zvezda osami na čelu kolone.

TSC, ovogodišnji predstavnik Srbije u Ligi Evrope, po merilima kvaliteta i forme je na realnom trećem mestu sa 60 bodova, 10 manje od Partizana i čak 13 više od najbiže konkurenta.

Vojvodina i Radnički 1923 su izjednačeni na deobi četvrtog i petog mesta sa 47 bodova, dok je Čukarički posle burnih dešavanja i lutanja sa odabirom i smenama trenera na petoj poziciji sa 45 bodova.

Plej-of deo tabele zatvaraju Mladost sa 40 i Napredak sa 39 bodova. 

Novonastali vojvođanski derbi na „Karađorđu“ i susret u Kruševcu otvaraju 30. kolo od 16.30 časova. Na Napretku je da opravda ulogu favorita protiv „fenjeraša“ Radnika i sa tri boda pređe Mladost. 

Iako je 13 bodova razlike između TSC-a i Vojvodine, ovaj susret donosi dozu ponosa. „Voša“ je dovođenjem Milana Mandarića u upravu pokazala ozbiljne namere u budućnosti, kao što je su i gosti iz Bačke Topole činili pre par sezona. Na timu Žarka Lazetića je da prida do znanja ko je autoritet na severu.

 Već od 17.00 Crvena zvezda dočekuje Železničar na stadionu „Rajko Mitić“. Ništa sem goleade u mrežu Pančevaca, 15. na tabeli, ne uzima se u obzir. 

Meč dana, a i kola, igra se na Banovom brdu od 19.15, gde Čukarički dočekuje Partizan. Crno-beli su neslavno prolazili na Brdu prošle sezone sa dva poraza u 12 dana. Pritisak je veliki na leđima gostiju. 

Program u ponedeljak kreće iz Lučana, Novog Pazara i Subotice.

Novi Pazar je u vrlo teškom rasporedu upisao jedan remi i četiri poraza u nizu. Nad njima su slavili Vojvodina, Čukarički, TSC i Partizan. Ruku na srce, s obzirom na ulaganja u tim, valjalo je pokazati kvalitet u duelima sa ekipama sa vrha i time dokazati ozbiljnost poduhvata. Ovako su Pazarci tik spod crte sa 35 bodova. Rival će im biti Radnički Niš.

Lučanci su veliki favoriti na svom terenu protiv IMT-a, a Spratak i Javor su sa po 31 bodom na egalu. 

Poslednji susret regularne sezone Superlige Srbije igra se na „Krovu“, gde imamo susret „zmajeva“ – Voždovac i Radnički Kragujevac.