Počinje masters u Rimu, Đoković juri sedmu titulu

Počinje masters u Rimu, Đoković juri sedmu titulu

Počinje Masters u Rimu, Srbiju predstavljaju četiri tenisera, a najveće šanse ima Novak Đoković koji je na „Foro Italiku“ u finalu pobeđivao šest puta. Titulu brani Danil Medvedev, a na turniru neće igrati Janik Siner i Karlos Alkaraz.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković slobodan je u prvom kolu, dok će se u drugom kolu sastati sa pobednikom iz duela Rusa Romana Safijulina i Francuza Mutea.

Najbolji teniser sveta, turnir je osvajao šest puta, a poslednji put je to učinio 2022 godine kada je u finalu bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa. Đokovića je prošle godine u četvrtfinalu eliminisao Danac Holger Rune.

Srpski teniseri Miomir Kecmanović i Hamad Međedović igraće u prvom kolu mastersa u Rimu protiv Brendona Nakašime, odnosno Alekseja Popirina. 

U slučaju pobede u prvom kolu Kecmanović će se sastati sa Norvežaninom Kasperom Rudom.

Međedovića bi sa potencijalnim prolaskom čekao španski igrač Davidovič Fokina.

Dušan Lajović se u prvom kolu sastaje protiv domaćeg tenisera Lorenca Sonega, a u slučaju pobede u drugoj rundi igraće protiv Argentinca Sebastijana Baeza koji je slobodan.

U Rimu zbog povreda neće igrati drugi i treći teniseri sveta, Italijan Janik Siner i Španac Karlos Alkaraz. Titulu brani Danil Medvedev koji je prošle godine u finalu bio bolji baš od Holgera Runea.

Rekord po broju osvojenih trofeja drži Španac Rafael Nadal koji ih je osvojio 10 tokom karijere. Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 7.877.020 evra.