Pobeda Srbije na startu kvalifikacija za prvenstvo sveta u fudbalu

Pobeda Srbije na startu kvalifikacija za prvenstvo sveta u fudbalu

U prvom kolu kvalifikacija za prvenstvo sveta, fudbalska reprezentacija Srbije je na debiju novog selektora Dragana Stojkovića pobedila večeras u Beogradu Irsku sa 3:2 (1:1).

U utakmici u kojoj nije viđen napredak u igri našeg nacionalnog tima u odnosu na mečeve u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, Srbija je osvojila tri boda najviše zahvaljujući našem najboljem strelcu Aleksandru Mitroviću, koji je sa dva gola u drugom poluvremenu rešio pitanje pobednika.

Mitrović se sa 36. golova za reprezentaciju dodatno približio vodećem na listi strelaca nacionalnog toma Stjepanu Bobeku, koji je igrajući za Jugoslaviju postigao 38 pogodaka.

Treba istaći i izvanrednu igru novog kapitena reprezentacije Dušana Tadića, koji je asistirao kod sva tri gola našeg tima i na taj način dao ogroman doprinos pobedi.

Utakmica je nije počela kako su se nadali u našem timu, jer je je Irska povela u 18. minutu golom Alana Brauna, posle loše intervencije odbrambenih fudbalera Srbije.

Srbija je izjednačila u 40. minutu, kada je Tadić fantastično glavom proigrao Dušana Vlahovića, a napadač Fjorentine je odlično šutirao u suprotni ugao.

U 63. minutu Stojković je odlučio da u igru uvede Mitrovića, koji je šest minuta kasnije postigao evrogol, lobujući golmana Irske sa dvadesetak metara. U 75. minutu napadač Fulama je postigao dvoj drugi, a treći pogodak za Srbiju, čime je rečio utakmicu.

Za dramu u finišu se pobrinuo Stefan Mitrović, koji je u 87. minutu napravio katastrofalnu grešku. Želeo je da vrati loptu golmanu, ali je poklonio zicer Džejmsu Kolinsu, koji je smanjio na 3:2, što je bio konačan rezultat.

Srbija će u drugom kolu u subotu igrati u Beogradu protiv Portugalije i moraće da prikaže neuporedivo bolje izdanje da bi ostala neporažena.