Kalvert-Levin spašava Everton od poraza, Njukasl deli bodove

Kalvert-Levin spašava Everton od poraza, Njukasl deli bodove

Dominik Kalvert-Levin je došao sa klupe i spasao Everton od poraza u borbi za ispadanje, postigavši kasni gol iz penala koji je doneo remi 1-1 protiv Njukasla u utorak uveče u Premijer ligi.

Engleski napadač, koji nije postigao gol u prethodnih 23 utakmice, bio je ključni igrač za Everton kada je u 88. minutu smireno realizovao penal na St James’ Parku. Ovaj bod bi mogao biti od vitalnog značaja u borbi Evertona za opstanak.

Njukasl je dominirao veći deo utakmice i poveo je u 15. minutu golom Aleksandra Isaka. Bio je to 19. gol sezone za reprezentativca Švedske, koji je brzom reakcijom i preciznim udarcem savladao golmana Evertona Džordana Pikforda.

Domaći tim je imao još nekoliko šansi za postizanje golova, ali je defanzivac Evertona Džejms Tarkovski nehotice pogodio sopstvenu prečku u drugom poluvremenu. VAR je takođe intervenisao, odbijajući drugi gol Njukasla zbog ofsajda pre nego što je Everton izjednačio.

Pored toga, VAR je bio aktivan i prilikom pregleda snimka situacije u kojoj je Pol Dama povukao Ešlija Janga u kaznenom prostoru, što je dovelo do dosuđenog penala za Everton.

U drugim utakmicama, Notingem Forest je pobedio Fulam rezultatom 3-1, dok je Barnli remizirao sa Vulverhemptonom 1-1.