Partizanovo „zagrevanje“ protiv Železničara pred „večiti“ derbi

Partizanovo „zagrevanje“ protiv Železničara pred „večiti“ derbi

Fudbaleri Partizana od 20 časova gostuju kod Železničara u Pančevu u meču osmog kola Superlige Srbije.

Pet dana pre „večitog derbija“, Crno-beli gostuju novajliji u najvišem rangu srpskog fudbala. Sigurno najbliže gostovanje van Beograda.

Partizan je u prethodnim kolima protiv IMT-a i Radnika iz Surdulice dva puta gubio sa 2:0 i završavao kao pobednik sa 3:2. Ne baš sigurna i dominantna igra kad ste favorit, ali ipak uspevaju igrači Igor Duljaja da borbom i karakterom dolaze do trijumfa u samim završnicama i sudijskoj nadonadi.

Duljaj je naveo da je svestan rasterećenja u redovima domaćina.

„Očekuje nas teška utakmica u Pančevu. To je klub koji je nedavno ušao u Superligu. Svi ti timovi imaju supermotiv da igraju protiv velikih srpskih klubova. Biće veoma teško, jer nemaju šta da izgube. Železničar u svojim redovima ima neke igrače, koji su bili u Partizanu i imaće motiv da se dokažu. Smatram da imaju veliku prednost što imaju iskusnog trenera Aleksandra Lintu. Verujem da će se oni dobro pripremiti za ovu utakmicu“, rekao je Duljaj na konferenciji za medije.

Sudar sa Crvenom zvezdom je „iza ugla“, ali pre svega valja pobediti ekipu sa skorom 1-1-5. Ukoliko ih neozbiljno shvate, možda se desi kiks iz kog nema povratka kao u prethodnim slučajevima.