Partizan u Laktašima ima prvu meč loptu za plasman u polufinale ABA lige

Partizan u Laktašima ima prvu meč loptu za plasman u polufinale ABA lige

Košarkaši Partizana igraju večeras od 18.00 časova protiv Igokee u Laktašima drugu utakmicu četvrtfinalne serije regionalne ABA lige.

Nakon što je ostao bez plasmana u plej-in Evrolige, Partizan se u potpunosti usredsredio na odbranu titule šampiona ABA lige.

Ligaški deo takmičenja crno-beli su završili na drugom mestu na tabeli sa skorom 20-6, pa im je protivnik u prvoj rundi plej-ofa sedmoplasirana Igokea, koja se dokopala četvrtfinala sa polovičnih 13-13.

Prvu utakmicu u Beogradu ekipa Željka Obradovića rutinski je rešila u svoju korist rezultatom 94:85, pa vodi sa 1:0 u seriji i večeras u Laktašima ima meč loptu za plasman u polufinale regionalnog takmičenja, gde pobednika već čeka Budućnost iz Podgorice, koja je sa dva trijumfa završila posao protiv Zadra.

Trener Partizana Željko Obradović rekao je dan uoči meča da crno-beli u Laktaše dolaze sa ambicijom da završe seriju, ali da je Igokea pokazala da je u stanju da igra na visokom nivou i da njegovi igrači samo uz maksimalno poštovanje domaćeg tima i visok nivo koncentracije mogu do pobede.

Igokea je zaista odlično igrala početkom sezone, ali nije čekala kraj ABA lige da proda najbolje igrače i nosioce igre, pa su se raspoložive snage svele na dosta mladih košarkaša iz Srbije i Bosne i Hercegovine, uz iskusne Dragana Milosavljevića, Marka Jošila, njegovog imenjaka Jeremića i samo jednog Amerikanca – Džekija Karamajkla.

Dok je bila u najjačem sastavu, ekipa iz Laktaša je u sedmom kolu ABA lige iznenadila Partizan u Beogradu (91:89) i nanela mu jedan od poraza koji je crno-bele koštao prvog mesta na tabeli. Tim Željka Obradovića revanširao se na gostovanju u predgrađu Banjaluke, gde je u 20. rundi slavio sa nemilosrdnih 98:52.

Partizan brani prošlogodišnju titulu regionalnog šampiona, a ukupno sedam puta je osvajao ABA ligu, po čemu mu nema ravnog. Dva polufinala najzapaženiji su rezultati Igokee. U sezoni 2012/2013. ekipa iz Republike Srpske je kao organizator završnog turnira izgubila upravo od crno-belih, dok je 2021. sa 2:1 u polufinalnoj seriji poražena od Crvene zvezde.