Partizan protiv Cedevita Olimpije za finale ABA lige

Partizan protiv Cedevita Olimpije za finale ABA lige

Košarkaši Partizana igraju treći, odlučujući meč u Beogradu za plasman u finale regionalne ABA lige protiv Cedevita Olimpije. Susret je na programu u 19 sati.

Posle majstorica protiv Real Madrida i Studentskog centra, košarkaše Partizana očekuje još jedan odlućujući duel, ovoga puta protiv Cedevita Olimpije, a pobeda donosi finale ABA lige. 

Partizan je rutinski savladao protivnika u prvoj utakmici sa 85:70, da bi Cedevita Olimpija u Ljubljani uzvratila trijumfom 95:83.

„Imali smo vremena da pripremimo utakmicu. Znamo sve što je bilo loše na toj utakmici u Ljubljani. Pre svega moramo da neuporedivo bolje iskontrolišemo skok, da reagujemo bolje na njihove promene u odbrani i da naša agresivnost bude od početka do kraja utakmice na istom nivou“, izjavio je trener Partizana Željko Obradović.

S druge strane trener Cedevita Olimpije Miro Alilović je svestan da njegov tim igra protiv odličnog protivnika, a ističe i da za šta je potrebno da bi savladali Partizan. 

„Pre početka polufinalne serije želeli smo da osiguramo treću utakmicu i taj cilj smo ispunili. Svesni smo koliko nas komplikovan zadatak čeka u Beogradu. To važi za svaku gostujuću ekipu na vrućem terenu. Kad se namerite na bolji i kvalitetniji sastav, morate da odigrate timsku odbranu, kontrolišete skok, istovremeno povežete dobra izdanja u odbrani i napadu“, istakao je Alilović.

ABA liga je ranije saopštila da će mečevi finalne serije biti odigrani od 12. do 22. juna.