Velika verovatnoća da će se povređeni Embiid vratiti pre početka plej-ofa

Velika verovatnoća da će se povređeni Embiid vratiti pre početka plej-ofa

Trener Filadelfije 76ersa Nik Nurs rekao je u sredu da postoji „dobra verovatnoća“ da će se aktuelni MVP NBA lige Džoel Embiid vratiti na teren pre postsezone.

„Mislim da postoji velika verovatnoća da će se vratiti pre plej-ofa“, rekla je Nurse pre nego što su Siksersi igrali protiv Los Anđeles Klipersa.

Embiid, koji je ove sezone u proseku beležio 35,3 poena i 11,5 skokova, propustio je 27 utakmica nakon što je 30. januara u Golden Stejtu zadobio povredu meniskusa zbog koje je bila potrebna operacija 6. februara. Siksersi su imali 10-16 u utakmicama od Embiidove povrede. u sredu.

Klub je pre dve nedelje potvrdio da je Embiid počeo sa radom na terenu, ali je bio zagonetan u pogledu obima posla koji je radio.

„On je na terenu, kao što znate, ali mi još uvek nemamo vremenski okvir“, rekao je Nurs, napominjući da je imao FaceTime pozive sa svojim zvezdaškim centrom, ali da ga nije video lično. „Pretpostavljam da je svakim danom sve bolji. Pokušava da bude jak, samopouzdan, u formi i pojačan.”

Na pitanje koje aktivnosti na terenu je Embiid radio i da li je to uključivalo tuče protiv tima Siksersa iz G-lige, sestra je rekla samo da je Embiid bio „na terenu“ i „obavestićemo vas kada stignemo tamo“ sa mogući datum povratka.

Filadelfiji posle srede ostaje devet utakmica u regularnom delu sezone. 76ersi su trenutno na osmom mestu u trci Istočne konferencije.