Tuhel odlazi iz Bajerna na leto

Tuhel odlazi iz Bajerna na leto

Bajern Minhen i Tomas Tuhel odlučili su da prekinu saradnju na letom, godinu dana pre kraja prvobitno predviđenog angažmana.

Fudbalski klub Bajern Minhen je saopštio da je postignut sporazumni raskid ugovora sa trenerom prvog tima Tomasom Tuhelom.

„U dobroj, otvorenoj diskusiji, doneli smo odluku da sporazumno prekinemo ugovor na leto. Naš cilj je da nastavimo sa novim fudbalskim pravcem sa novim trenerom u sledećoj sezoni. Do tada, svaki pojedinac u klubu je izričito pozvan da doprinese učinku u Ligi šampiona i Bundesligi. Takođe izričito pozivam tim na odgovornost u tom pogledu. Posebno u Ligi šampiona, nakon poraza 1:0 u prvoj utakmici u Rimu protiv Lacija. Uvereni smo da ćemo doći do četvrtfinala na prepunoj ‘Alijanc areni’ uz podršku naših navijača“, naveo je generalni direktor Bajerna Jan-Kristijan Dresen.

Tuhel je u Bajernu nasledio Julijana Nagelsmana u martu 2023, a s timom iz Bavarske uspeo je da osvoji Bundesligu na kraju te sezone.

„Dogovorili smo se da prekinemo angažman na kraju sezone. Do tada, naravno, nastaviću da činim sve što mogu sa trenerskim štabom da postignem maksimalan uspeh“, istakao je Tomas Tuhel.

Bajern se nalazi u rezultatskoj krizi, na poslednja tri meča u svim takmičenjima zabeležili su isti broj poraza. U Bundesligi zauzimaju drugo mesto sa osam bodova manje od prvoplasiranog Bajera iz Leverkuzena.