Tajger Vuds preskače prvenstvo dok se Masters približava

Tajger Vuds preskače prvenstvo dok se Masters približava

Tajger Vuds nije na terenu za Players Championship sledeće nedelje, što otvara pitanja o tome da li će i gde će petostruki šampion Mastersa igrati pre Auguste National.

Igračima već nedostaje gomila velikih imena od onih koji su se pridružili LIV Golfu. Sada nedostaje najveći žreb u golfu.

Nije postojao neposredan razlog zašto je Vuds odlučio da ne igra na TPC Savgrassu, gde je dva puta pobedio. On nije bio naveden u polju koje je PGA Tour objavio u petak. Iako su mu povrede ozbiljno ograničile raspored, on bi imao pravo na petogodišnje izuzeće od osvajanja Mastersa 2019.

Za Vudsa, njegov put do Mastersa mogao bi biti pro-član Seminola prošle nedelje na Floridi. Odigrao je 18 rupa sa izvršnim direktorom PGA of America Seth Vaughom. Inače, njegova jedina konkurencija ove godine bila je 24 rupe na Genesis Invitational, gde se Vuds povukao posle šest rupa u drugom kolu Rivijere sa gripom.

Vuds je operisao desni skočni zglob posle Mastersa prošle godine i nije se vratio sve do Hero Vorld Challenge-a na Bahamima u decembru. Rekao je da hodanje više nije tako veliki problem, iako ga i dalje bole drugi delovi tela. Imao je pet operacija na leđima.

Uprkos tome, bio je optimista da bi mogao da igra jednom mesečno kroz glavne turnire 2024. Nikada se nije posvetio The Players-u, iako je imalo smisla da se rasporedi jednom mesečno kao premijerno prvenstvo turneje na stazi koju je osvojio dva puta.

Valspar Championship je za The Players. Vuds je tamo igrao 2018. i bio je drugoplasirani, ali se nikada nije vratio. Jedina preostala dva turnira su Otvoreno prvenstvo Hjustona, na kojem nikada nije igrao, i Teksas open, na kojem je poslednji put igrao uz izuzeće od sponzora kada je imao 20 godina i tek što je završio koledž 1996.

A opet, on ima istoriju pojavljivanja na Mastersu bez velike konkurencije. Najznačajniji primer je bio 2022. godine, kada je Vuds igrao prvi put nakon što je u Los Anđelesu udario automobil i razbio kosti u donjoj desnoj nozi. Vuds je te godine završio na 47. mestu.

Takođe je ostao bez igranja pet meseci 2010. godine, nakon što se njegov lični život srušio oko njega kada je bio razotkriven zbog višestrukih vanbračnih veza. Otvorio je sa 68 i izjednačio na četvrtom mestu, pet šuteva iza Fila Mikelsona.

Vuds nikada nije propustio meč na Mastersu kao profesionalac.

Players Championship i dalje ima naslagano polje, počevši od branioca titule Scottie Scheffler. Pošto Vuds nije igrao, poslednji igrač koji je trenutno na terenu je Alekander Bjork.