Sainz ostaje u Ferariju do 2024. nakon produženja ugovora

Sainz ostaje u Ferariju do 2024. nakon produženja ugovora

Ferari je nagradio dobru formu Karlosa Sainza novim dvogodišnjim ugovorom koji će ga zadržati u slavnom timu Formule 1 najmanje do kraja 2024. godine.

Španac je imao sjajnu debitantsku sezonu sa Ferarijem prošle godine, postigao je bodove u svim osim dve trke i četiri puta stigao do podijuma na putu do najboljeg petog mesta na tabeli, dva mesta iznad timskog kolege Šarla Leklerka.

Prošlog meseca, bivši vozač Toro Rosa, Renoa i Meklarena Sainz rekao je da je „izuzetno blizu“ potpisivanju novog ugovora sa Ferarijem, a u danima koji su prethodili prvoj Ferarijevoj domaćoj trci sezone u Imoli, postignut je dogovor.

„Veoma sam srećan što sam obnovio ugovor sa Skuderijom Ferari. Uvek sam govorio da nema boljeg tima Formule 1 za koji bih se takmičio i posle više od godinu dana sa njima, mogu da potvrdim da obučem ovo trkačko odelo i predstavljam ovaj tim. je jedinstven i neuporediv“, rekao je Sainz.

„Moja prva sezona u Maranelu bila je čvrsta i konstruktivna, sa čitavom grupom koja je napredovala zajedno. Rezultat svega toga se jasno vidi u dosadašnjoj sezoni.

Sainz je uzeo podijume u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, ali je ispao iz poslednjeg kola, u Melburnu

„Osećam se ojačano ovim obnovljenim pokazanim poverenjem u mene i sada jedva čekam da uđem u auto, da dam sve od sebe za Ferari i da svojim navijačima pružim mnogo za navijanje. F1-75 se pokazuje kao lider, što mi može omogućiti da jurim svoje ciljeve na stazi, počevši od moje prve pobede u Formuli 1.“

Direktor Ferari tima Matija Binoto rekao je: „Nekoliko puta sam rekao da verujem da imamo najbolji uparivanje vozača u Formuli 1 i tako, sa svakom prolaznom trkom, izgledalo je potpuno prirodan korak da se produži Karlosov ugovor, čime se obezbeđuje stabilnost i kontinuitet. U dosadašnjem vremenu provedenom u timu, pokazao je da ima talenat koji smo očekivali od njega, dajući impresivne rezultate i maksimalno iskoristivši sve prilike.

„Izvan auta, on je vredan radnik sa okom za najmanji detalj, što je pomoglo celoj grupi da se unapredi i napreduje. Zajedno možemo da ciljamo na ambiciozne ciljeve i siguran sam da, zajedno sa Čarlsom, može igrati značajnu ulogu u podsticanju legende Ferarija i napisati nova poglavlja u istoriji našeg tima.“

Njegov novi ugovor dovodi ga u red sa Leklerkom, a oba vozača sada imaju ugovor sa Ferarijem najmanje do kraja 2024.

Sainz, koji ima 143 starta trke za Veliku nagradu, trenutno je treći u poretku vozača sa 33 boda, nakon što je završio na drugom i trećem mestu u prve dve trke pre nego što se povukao ranije u poslednji put u Australiji.