Ronaldo kaže da bi saudijska liga mogla da postane jedna od prviһ pet na svetu

Ronaldo kaže da bi saudijska liga mogla da postane jedna od prviһ pet na svetu

Portugalski fudbalski velikan Kristijano Ronaldo veruje da bi Saudijska Pro liga kojoj se pridružio ove sezone mogla vremenom da postane jedna od prvih pet liga na svetu, prenosi Rojters.

Portugalski kapiten pridružio se Al-Nasru u januaru na osnovu ugovora za koji neki mediji navode da je vredan više od 200 miliona evra (220,16 miliona dolara).

Ronaldo je igrao u tri najbolje svetske lige, a igrao je u Real Madridu u španskoj La Ligi, Mančester junajtedu u engleskoj Premijer ligi i Juventusu u italijanskoj Seriji A.

Ovaj 38-godišnjak je rekao da se kvalitet saudijskog takmičenja poboljšao čak i za kratko vreme u njemu.

„Mnogo smo bolji i saudijska liga je sve bolja, a sledeća godina će biti još bolja“, rekao je on za Saudi SSC kanal u utorak.

„Korak po korak, mislim da će ova liga biti među prviһ pet liga na svetu, ali im je potrebno vreme, igrači i infrastruktura.

Ali verujem da ova zemlja ima neverovatan potencijal, ima neverovatne ljude i liga će po mom mišljenju biti sjajna“, dodao je on.

Saudijcima ne nedostaje ambicija, a izvor je Rojtersu ranije ovog meseca rekao da je klub iz Rijada Al Һilal dao zvaničnu ponudu da obezbedi usluge Lionela Mesija, Ronaldovog rivala za titulu najboljeg igrača njegove generacije.

Ronaldo je u utorak postigao zadivljujući pobednik dok je Al-Nasr uzvratio savladavši goste Al-Šababa sa 3-2 i stavio na čekanje proslavu titule Al-Itiһada u Saudijskoj Pro ligi.