Nadal se priprema za Rolan Garos: Toni Nadal veruje u njegovu šansu

Nadal se priprema za Rolan Garos: Toni Nadal veruje u njegovu šansu

Rafael Nadal ove nedelje igra drugi uzastopni turnir bez pauze, što se nije dogodilo dve godine unazad. Ovo je posmatrano kao dobar znak pet sedmica pre početka Rolan Garosa. Njegov stric i bivši trener Toni Nadal je izneo svoje mišljenje, prvo u šali, a zatim i ozbiljno.

„Trenutno, Rafa može da osvoji Rolan Garos, ali prvo moramo da se pobrinemo da se povrede Alkaras, Đoković, Siner i ostali,“ nasmejao se Toni Nadal, pa dodao ozbiljnije: „Svi znamo da nije igrao skoro godinu dana. Kada se pojavio na terenu u Barseloni, bilo je to oko 700 dana bez igre na šljaci.“

Iako se suočava sa izazovima, Nadal ne odustaje.

„Još mesec dana je do početka Garosa. Ako uspe da telo dovede fizički tamo gde treba, biće mu potrebno samo nekoliko mečeva, ali uz uslov da žreb za nekoliko prvih kola u Parizu ne bude težak,“ istakao je Toni Nadal, izražavajući veru u Nadala.

On takođe naglašava važnost izbegavanja povreda.

„Nadam se da neće imati problema, to je bitno. Proces adaptacije je dobro počeo, sada je bitno da odigra dovoljno mečeva do početka Garosa,“ rekao je Toni Nadal, ističući potrebu za oprezom.

Kao iskusni trener, Toni zna da je svaki korak važan.

„On ne ide na Garos i Vimbldon da izgubi u prvom kolu. Nije prvi put da je u ovakvim situacijama,“ rekao je, podsećajući na Nadalove ranije izazove i trijumfe.

Nadal se bori da se vrati u vrhunsku formu, a Toni Nadal veruje da su male šanse ipak šanse.