Počeo prvi 15-dnevni Australijan Open

Počeo prvi 15-dnevni Australijan Open

Prvi 15-dnevni Australijan Open započeo je sa igračima koji su startovali u nedelju, označavajući prvi put u istoriji turnira. Nekadašnja vicešampionka US Opena, Lejlah Fernandez, bila je među prvima koja je startovala u prvom danu protiv Sare Beilek.

Novak Đoković trebalo je da otvori svoju ponudu za rekordnu 25. Grend slem titulu u noćnoj sesiji na Rod Lejver areni. Đoković ima niz od 28 pobeda u Melburn Parku. On će se suočiti sa Dino Prizmićem u prvom kolu, osvajačem juniorske titule na prošlogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske.

Arina Sabalenka braniće titulu protiv Elle Seidel u poslednjem meču dana na glavnom terenu. Karolin Voznijacki, šampionka 2018. godine, vraća se na Australijan Open prvi put posle četiri godine i trebalo je da se suoči sa Magdom Linet, prošlogodišnjom polufinalistkinjom.

Andre Agasi, osvajač četiri titule Australijan Opena, pridružio se Evon Gulagong Kouli donoseći trofeje u teniski kompleks pre nego što je počelo takmičenje. Turnir odao je počast Gulagong Kouli na 50. godišnjicu njenog prvog od četiri trijumfa na Australijan openu 1974. godine.