Protesti navijača prekidaju utakmicu Bundeslige između Verdera i Kelna

Protesti navijača prekidaju utakmicu Bundeslige između Verdera i Kelna

Protesti navijača zaustavili su još jednu utakmicu u Bundesligi kada su navijači Verdera iz Bremena bacali teniske loptice i slali automobile na daljinsko upravljanje oko šesnaesterca tokom pobede svog tima nad Kelnom rezultatom 1:0.

Utakmica je prekinuta skoro 10 minuta početkom drugog poluvremena zbog protesta navijača. Navijači su se pobunili na utakmicama širom zemlje protiv predloženog dogovora o prodaji budućeg udela u ligi privatnom investitoru.

Tokom protesta, navijači su bacali teniske loptice sa terena, dok su dva jarko narandžasta automobila jurila gore-dole pored kaznenog prostora, okrećući se i okretajući se.

Ovo nije prvi put da su navijači koristili nekonvencionalne metode protesta. U prethodnim protestima, jabuke i čokoladni novčići su bacani na teren, dok je utakmica između Hamburga i Hanovera prošle nedelje prekinuta nakon što su navijači pričvrstili katance za bicikle na stativu, što su zvaničnici morali odseći električnom testerom.

Kada je utakmica nastavljena, Bremen je uspeo da ostvari pobedu, dok su se brige Kelna oko ispadanja iz lige produbile.

Jedini gol na meču postigao je Džastin Nijnmah 20 minuta pre kraja. Golman Kelna Marvin Švebe nije uspeo da zaustavi centaršut Mičela Vajzera sa desne strane, a Nijnmah je uspeo da skrene loptu u praznu mrežu. Ova pobeda je Bremen popeo na sedmo mesto na tabeli.

Poraz je bio težak udarac za Keln, koji se činio da se stabilizovao nakon promene trenera. Od kada je Timo Šulc preuzeo vlast 4. januara, Keln je izgubio samo jednom i osvojio pet od mogućih devet bodova pre ovog poraza. Međutim, nemogućnost postizanja gola ih je koštala, ostavljajući ih na trećem mestu od dna tabele, šest bodova ispod zone sigurnosti.