Lion nastavlja pobednički niz, savladavši Nicu 1-0

Lion nastavlja pobednički niz, savladavši Nicu 1-0

U petak uveče, Lion je ostvario još jednu pobedu u francuskoj ligi, ovog puta nad drugoplasiranom Nicom rezultatom 1-0, što nastavlja impresivan preporod ovog tima pod vođstvom trenera Pjera Sejdža.

Sejdz je preuzeo tim krajem novembra prošle godine, kada je sedmostruki šampion bio na dnu tabele, sa samo jednom pobedom u prvih 12 mečeva. Međutim, ovih dana Lion ima impresivan niz rezultata, sa šest pobeda u poslednjih osam ligaških utakmica, što ih je podiglo šest bodova iznad zone ispadanja, na 11. mesto na tabeli.

Jedini gol na meču postigao je belgijski vezista Orel Mangala, koji je pogodio niski centaršut sa desne strane. Ovo je bio prvi gol za Mangalu od kada je stigao na pozajmicu iz Notingem Foresta u januarskom prelaznom roku.

Nica je započela noć na drugom mestu, ali je zbog loših rezultata poslednjih nedelja sada ugrožena. Sa samo jednim osvojenim bodom u poslednjih devet utakmica, nalazi se samo bod ispred Monaka i dva ispred Bresta. Monako i Brest imaju priliku da prestignu Nicu i pređu na drugo mesto ukoliko ostvare pobedu u nedeljnoj utakmici.