Portugalski navijači obuzeti tugom nakon eliminacije u Kataru

Portugalski navijači obuzeti tugom nakon eliminacije u Kataru

LISABON – Portugalski navijači su u subotu bili obuzeti tugom i frustracijom nakon što je njihov omiljeni tim ispao sa Svetskog prvenstva u Maroko, nižerangiranu ekipu koja je već izbacila Španiju.

Navijači, od kojih su mnogi nosili šalove u zeleno-crvenim bojama portugalske zastave dok su gledali meč u lisabonskim barovima i restoranima, nadali su se da će njihova zemlja doći do polufinala. Za njih je rezultat bio duboko frustrirajući, prenosi Rojters.

Portugal, koji je tek nakon nokautom demoliranja Švajcarske, poražen je od Maroka sa 1-0. Najbolji strelac zemlje svih vremena Kristijano Ronaldo ponovo je ispao iz startne postave nakon što je ostao na klupi za meč u finalu finala protiv Švajcarske.

Ronaldo (37) je subotnju utakmicu napustio u suzama. Fudbalski savez zemlje ranije je morao javno da demantuje izveštaje da je kapiten pretio da će otići tokom turnira.

Na pitanje da li je rezultat mogao da bude drugačiji da je Ronaldo igrao od početka utakmice, portugalski navijač Filipa Ramires je rekao da „to ne bi bilo važno“.

„On je najbolji, Ronaldo je uvek najbolji“, rekla je ona na Tajm aut marketu, mestu sa 26 restorana i 7 barova u centru Lisabona.

„Bila je to zaista teška utakmica, očekivali smo da će biti teška utakmica, a nadu smo zadržali do poslednjeg minuta, ali nažalost bilo je uzalud“, rekla je Rebeka Pene, navijačica Lisabona.

Njena majka Samira Pene rekla je da je Ronaldo „zaslužio da dođe do finala“.

Premijer Antonio Kosta odmah je utešio ekipu, tvitujući: „Sanjali smo zajedno, sada zajedno patimo“.

Fudbaler Portugala Bernardo Silva rekao je posle meča: „Postoji frustracija, tuga… verovali smo da je moguće proći dalje (na turniru), ali nažalost nije bilo moguće, izvinjavamo se svim Portugalcima.

Maroko, prva afrička zemlja koja je stigla do polufinala zahvaljujući visokom golu Jusefa En-Nesirija sa glavom, igraće protiv pobednika Francuske i Engleske koji se sastaju kasnije u subotu.

„Srećni smo u ime cele Afrike, jer je Maroko predstavljao Afriku“, rekao je marokanski turista Amin Abdul u Lisabonu.