Skaloni: Poraz od Saudijske Arabije bio je prekretnica

Skaloni: Poraz od Saudijske Arabije bio je prekretnica

LUSAIL – Poraz Argentine od Saudijske Arabije u njihovoj prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu bio je prekretnica u svlačionici, rekao je u utorak trener Lionel Skaloni. Poraz je Argentini dao snagu da se oporavi, pobedi u pet uzastopnih mečeva i kvalifikuje se za finale turnira.

„Nakon što smo izgubili od Saudijske Arabije, osetili smo ljubav i podršku naših navijača, cele zemlje, našeg naroda, i to je bilo neverovatno jer nam je dalo snagu i energiju koja nam je bila potrebna da se oporavimo“, rekao je Skaloni novinarima nakon što je Argentina pobedila. pobedili Hrvatsku sa 3-0 u polufinalu Svetskog prvenstva.

„Trudim se da ne budem emotivan, ali je teško jer sam mesto iz snova za svakog Argentinca. Predstavljanje svoje zemlje je emotivna stvar.

„Onda možete da pobedite ili izgubite, ali radi se o ovim momcima (igračima) i o našim ljudima. Oni su bili sa nama u porazu i to nije ništa što sam ikada doživeo.“

Unheralded Saudijska Arabija zabeležila je jedan od najvećih šokova u istoriji Svetskog prvenstva pobedom od 2-1 22. novembra.

Ali Argentina je ponovo napredovala zahvaljujući sjajnom 35-godišnjem Lionelu Mesiju koji je, u svojoj petoj i poslednjoj potrazi za jedinim velikim trofejem koji mu je izmakao, učestvovao u osam od 12 golova koje je njegov tim postigao u Kataru.

Prvu je postigao protiv Hrvatske i izabran je za igrača utakmice.

Skaloni je rekao da nema sumnje da je Mesi najbolji igrač svih vremena. „Za mene je jednostavno izvanredno i uzbudljivo gledati iznutra. Videći ga kako trenira, vodi svlačionicu. Svaki put kada ga vidim, on generiše nešto, iskru u svojim saigračima, u ljudima. Ne samo kod Argentinaca. Na našu sreću, on nosi naše boje“, rekao je on.

Katar: Saudijska Arabija savladala Argentinu rezultatom 2:1