Povrede Lisandra Martineza i Viktora Lindelofa dodatni udarac za Mančester junajted

Povrede Lisandra Martineza i Viktora Lindelofa dodatni udarac za Mančester junajted

Mančester junajted će biti bez svojih ključnih odbrambenih igrača, Lisandra Martineza i Viktora Lindelofa, najmanje mesec dana zbog povreda, saopštio je klub u utorak.

Martinez, argentinski reprezentativac, zadobio je naprezanje listova tokom treninga, dok je Lindelof povredio tetivu tokom nedavnog remija 1-1 protiv Brentforda.

Odsustvo ova dva igrača predstavlja dodatni izazov za menadžera Erika ten Haga, koji se već suočavao s brojnim povredama tokom sezone. Rasmus Hojlund, Mejson Maunt, Luk Šo i Kazemiro samo su neki od igrača koji su izostajali iz tima zbog povreda.

Martinez se tek nedavno oporavio od oštećenja ligamenata kolena i vratio se na teren nakon trogodišnje pauze zbog operacije desnog stopala u oktobru prošle godine.

Mančester junajted, trenutno šestoplasirani tim u Premijer ligi, zaostaje 11 bodova za Aston Vilom, koja zauzima četvrto mesto, i bori se za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Osim toga, Ten Hagov tim će se takmičiti u polufinalu FA kupa protiv Koventrija, što dodatno pojačava potrebu za što bržim oporavkom povređenih igrača kako bi tim bio konkurentan u ključnom delu sezone.