Novi trener Bajerna održava tim na terenu posle pobede nad Dortmundom

Novi trener Bajerna održava tim na terenu posle pobede nad Dortmundom

Novi trener Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel nije bio raspoložen za velika slavlja nakon pobede njegovog tima od 4-2 nad rivalom za titulu u Bundesligi i bivšim timom Borusijom Dortmund u subotu, rekavši da ima prostora za napredak, piše Rojters.

Tuhel se vratio u Bundesligu kako bi preuzeo Bajern nakon što je doneo šokantnu odluku da otpusti Julijana Nagelsmana sa timom koji je drugi na tabeli i u četvrtfinalu Lige šampiona.

Pobeda je vratila Bajern na prvo mesto sa 55, ostavljajući Dortmund dva boda zaostatka na drugom mestu uz osam preostalih utakmica.

„Još ima prostora za napredak“, rekao je novinarima Tuhel, koji je trenirao Dortmund od 2015-17, ali je otišao u lošim odnosima.

„Niko ne treba da bude previše euforičan. Ponosni smo na tim i oni mogu da budu zadovoljni, ali je pred nama posao.

Bajern je postigao tri gola u uvodnih 23 minuta da bi rano prekinuo igru, ali je u drugom poluvremenu prokockao gomilu šansi i pustio dva kasna gola.

„Prvim golom smo stekli samopouzdanje i rano poveli sa 3:0. Voleo bih da smo posle toga dominantniji, ali nije bilo tako“, rekao je Tuhel.

„Posle 4-0 poželeo bih više dominacije, manje grešaka. Imali smo mnogo čistih šansi i trebalo je da vodimo sa većim rezultatom.“

Tuhel, koji je osvojio Ligu šampiona za Čelsi 2021. nakon što je zamenio Frenka Lamparda, ali je bio bez posla otkako ga je engleski tim otpustio prošle godine, priznao je da je imao nerv pre utakmice.

„Danas sam bio nervozan. Ne znam zašto, ali jednostavno sam bio“, rekao je. „Nisam znao procese, gde da nađem svoje pomoćnike i to se dogodilo odjednom i odjednom sam bio u areni i trenirao Bajern Minhen.

Ovaj 49-godišnjak, koji je takođe predvodio Pari Sen Žermen do uzastopnih titula u francuskoj ligi i finala Lige šampiona 2020. godine, rekao je da Bajern treba da pronađe svoj ritam sa velikim mečevima koje čekaju i tri titule u potrazi za osvajanjem.

Bajern se u utorak vraća u osminu finala Kupa Nemačke protiv Frajburga, pre nego što će 11. aprila igrati protiv Mančester sitija u četvrtfinalu Lige šampiona.

„Moramo da pronađemo ritam, moramo da budemo oprezni, moramo da poboljšamo naše distance, da znamo kada da krenemo u napad, kada da krenemo u to. Danas je bilo malo previše užurbano.