Najtrofejniji u istoriji želi da bude Novakov trener

Najtrofejniji u istoriji želi da bude Novakov trener

Džimi Konors, osvajač 109 ATP titula, voleo bi da bude trener Novaka Đokovića, otkrio je u svom podkastu.

U svom podkastu, Konors je komentarisao razlaz Đokovića i Gorana Ivaniševića.

„Dobro je stvari nekad prodrmati, ali nije više zabavno, zar je uvek krivica do trenera? Znate ono – ’vreme je da se otarasite trenera!’“, rekao je Konors smejući se i dodao:

„Vi s nekim putujete zajedno iz nedelje u nedelju, jedete, provodite vreme zajedno. Ponekad vam je potreban odmor. Da protresete stvari i da vidite šta će se desiti. Možda ga je Goran odveo najdalje što je mogao i ponudio mu sve što je mogao“.

Legendarni Amerikanac ima 71 godinu, ali nema mnogo trenerskog iskustva – bio je uz Endija Rodika u periodu 2006-2008, pa nakratko sa Marijom Šarapovom i Judžini Bušar.

„Potreban je svež par očiju. Đoković uskoro puni 37 godina, razmišlja u stilu – koliko mi je ostalo, još koliko želim da igram, šta želim da postignem… Možda je spreman da dodatno rizikuje da vidi kuda će ga to odvesti, promene koje bi novi trener uveo svakako bi bile minimalne“, kaže Konors i dodaje:

„Ja nisam u tome. Ja sam van posla, Bret. Volim da radim teniske podkaste i pričam o tenisu, ali ako se ukaže prilika – to bi svakako bilo zadovoljstvo i čast da on razmotri moje ime“.