Mesi nije u startnoj postavi za Inter Majami protiv Kolorada

Mesi nije u startnoj postavi za Inter Majami protiv Kolorada

Lionel Mesi je zvanično aktivan za MLS meč Intera Majamija protiv Kolorado Rapidsa u subotu uveče, iako osmostruki osvajač Zlatne lopte nije u startnoj postavi.

Tim je u petak najavio da će Mesi, koji se bavio povredom tetive, biti na raspolaganju. Propustio je svako od poslednja četiri takmičenja Intera Majamija, plus dve utakmice sa Argentinom tokom tog perioda.

Svi Mesijevi bivši istaknuti saigrači iz Barselone – Luis Suarez, Serhio Buskets i Hordi Alba – takođe su bili dostupni u subotu, iako su, kao i Mesi, svi navedeni kao rezerve. To je jasan znak da Inter Majami pokušava da bude oprezan sa opterećenjem za svoja četiri najstarija igrača, svi imaju 35 ili više godina.

Inter Majami je u nizu gde će odigrati pet mečeva u periodu od 15 dana. Tim je imao nerešen rezultat 1-1 sa Njujorškim Sitijem 30. marta, izgubio je prvu utakmicu u utakmici Kupa šampiona KONKAKAF sa 2-1 od Montereja na svom terenu u sredu i ugostio Rapidse u subotu. Zatim ide u Meksiko na revanš deo serije KONKAKAF sledeće srede pre nego što završi deonicu u Kanzas Sitiju 13. aprila.